Tillbaka

KAROLINA KJELLBERG - ADVOKAT, SENIOR BITRÄDANDE JURIST

"Det bästa med TM & Partners är, utöver den starka gemenskapen och vänliga företagskulturen, att det finns en djup juridisk expertis och erfarenhet inom affärsjuridikens olika områden."

Vem är du och vad gör du på dagarna?

Jag heter Karolina Kjellberg och arbetar som advokat i TM & Partners techgrupp samt kommersiella avtal. Mitt arbete består vanligtvis av att hjälpa klienter med att upprätta och/eller förhandla avtal samt att utreda frågor kring dataskydd, IT- och IP-rätt. Sedan tidigare har jag även erfarenhet av arbete med upphandlingsrätt. Det händer det att jag hjälper till i ärenden som på ett eller annat sätt rör offentlig upphandling. 

Hur kom det sig att du valde just den inriktning du har inom affärsjuridiken?

Under min studietid på juristprogrammet i Uppsala arbetade jag en sommar på ett högteknologiskt företag. Mitt uppdrag där var att identifiera riskerna avseende exponering av immateriella rättigheter och utreda, med beaktande av det kommersiella perspektivet, hur riskexponeringen kunde minimeras. Det var då jag upptäckte hur roligt det är att jobba med kommersiella avtal – det är både analytiskt och kreativt. Det är lite som att lägga ett pussel där ”pusselmotivet” är ett avtal som hjälper klienten till en hållbar och förhoppningsvis framgångsrik affärsutveckling.

Hur kom det sig att du bytte till TM & Partners?

Innan jag började jobba på TM & Partners arbetade jag på en annan affärsjuridisk advokatbyrå som är specialiserade på IT-relaterad juridik och offentlig upphandling. Efter ett par oerhört lärorika år valde jag att söka mig vidare till TM & Partners för att få möjlighet att dels arbeta bredare med kommersiella avtal, dels för att vidareutvecklas i min roll som jurist.

Tips till de som är sugna på att börja arbeta med affärsjuridik?

Affärsjuridiken är väldigt bred och det finns många olika inriktningar och sätt att arbete med affärsjuridik. Mitt bästa tips är därför att undersöka vilken inriktning inom affärsjuridiken som just du tycker är extra intressant. Om tillfället ges, testa dig gärna fram!

Vidare är förståelsen för klientens verksamhet central i all vår rådgivning. Ett tips är därför att försöka samla erfarenheter av närings- och affärslivet i stort. Även extraarbeten, sommarjobb och praktik m.m. som inte har någon koppling till affärsjuridik är värdefulla och nyttiga.

Vad är bäst med TM & Partners?

Det bästa med TM & Partners är, utöver den starka gemenskapen och vänliga företagskulturen, att det finns en djup juridisk expertis och erfarenhet inom affärsjuridikens olika områden. Det innebär att vi har förmånen att kunna arbeta med andra verksamhetsgrupper på byrån för att tillsammans kunna tillgodose klientens intressen och behov på ett optimalt sätt. Det är något som jag personligen tycker är väldigt roligt och givande.

MÖT VÅRA MEDARBETARE
Ulrica Alvestrand Körling

Jag heter Ulrica Alvestrand Körling och arbetar som advokat i TM & Partners fastighetsgrupp.

Robin Bergqvist

Mitt namn är Robin och jag arbetar som biträdande jurist i bank- och finansgruppen på TM & Partners.