Tillbaka

ROBIN BERGQVIST - BITRÄDANDE JURIST

"De olika rollerna på TM & Partners förberedde mig väl för anställningen som biträdande jurist på en affärsjuridisk byrå och underlättade min väg ut i arbetslivet.”

Vem är du?

– Mitt namn är Robin Bergqvist och jag arbetar som biträdande jurist i TM & Partners bank- och finansgrupp.

Berätta om de olika rollerna som du haft på TM & Partners och vad har de gett dig i din utveckling.

– Redan under studietiden började jag arbeta på TM & Partners och har under min tid på byrån haft flera olika roller. Först arbetade jag som kvällsreceptionist med ansvar för receptionen och konferensavdelningen under kvällstid, vilket innebar ett nära samarbete med kollegorna i operations. I slutet av juristprogrammet fram till examen arbetade jag som juristassistent på dagtid några dagar i veckan. Arbetet var varierande men bestod mestadels av att hjälpa de biträdande juristerna med enklare uppgifter, såsom rättsutredningar, originalhantering och upprättande av viss dokumentation. Under sommaren år 2019 fick jag även möjlighet att arbeta som sommarnotarie och uppleva hur det är att arbeta som biträdande jurist på TM & Partners. De olika rollerna på TM & Partners förberedde mig väl för anställningen som biträdande jurist på en affärsjuridisk byrå och underlättade min väg ut i arbetslivet.

Tips till de som är sugna på att börja arbeta med affärsjuridik?

– Till alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik är min rekommendation att söka ett arbete vid sidan av studierna på en affärsjuridisk byrå. Min erfarenhet är att det både ger en inblick i arbetet som biträdande jurist och en hel del nya kontakter som kan vara värdefulla både på vägen ut i arbetslivet samt senare i karriären. Är man intresserad av TM & Partners är arbetsmarknadsdagarna på respektive universitet ett ypperligt tillfälle att ta kontakt med representanter från byrån för att ställa eventuella frågor och ta en kopp kaffe.

Vad är bäst med TM & Partners?

– Det bästa med TM & Partners är att det ständigt pågår ett arbete för att utveckla byrån och för att alla medarbetare ska trivas och utvecklas på ett tillfredsställande sätt. Vårt fina kontor på Jakobs Torg 3 är också ett stort plus.

MÖT VÅRA MEDARBETARE
Ulrica Alvestrand Körling

Jag heter Ulrica Alvestrand Körling och arbetar som advokat i TM & Partners fastighetsgrupp.

Karolina Kjellberg

Jag heter Karolina Kjellberg och arbetar som advokat i TM & Partners techgrupp samt kommersiella avtal.