Tillbaka

ROBIN BERGQVIST - BITRÄDANDE JURIST

”De olika rollerna på TM & Partners har förberett mig väl för min nuvarande anställning som biträdande jurist och underlättade vägen ut i arbetslivet.”

Vem är du?

– Mitt namn är Robin och jag arbetar som biträdande jurist i bank- och finansgruppen på TM & Partners.

Berätta om de olika rollerna som du haft på TM & Partners vad har de gett dig i din utveckling?

– Redan under studietiden började jag arbeta på TM & Partners. Jag har under min tid på byrån haft flera olika roller. Först arbetade jag som kvällsreceptionist, vilket innebar ett nära samarbete med kollegorna i administrationen. Jag hade ansvar för receptionen och konferensavdelningen under kvällstid. Från och med sjunde termin på juristprogrammet fram till examen arbetade jag som juristassistent på dagtid några dagar i veckan. Då hjälpte jag de biträdande juristerna med enklare uppgifter. Under sommaren år 2019 fick jag även möjlighet att arbeta som sommarnotarie och uppleva hur det är att arbeta som biträdande jurist på TM & Partners. De olika rollerna på TM & Partners har förberett mig väl för min nuvarande anställning som biträdande jurist och underlättade vägen ut i arbetslivet.

Tips till de som är sugna på att börja arbeta med affärsjuridik?

– Till alla juriststudenter som är intresserade av affärsjuridik är min rekommendation att söka ett arbete vid sidan av studierna på en affärsjuridisk byrå. Min erfarenhet är att det både ger en inblick i arbetet som biträdande jurist och en hel del nya kontakter.

Vad är bäst med TM & Partners?

– Det bästa med TM & Partners är att det ständigt pågår ett arbete för att alla medarbetare ska trivas och utvecklas på ett tillfredsställande sätt. Vårt fina kontor på Jakobs Torg 3 är också ett stort plus.

MÖT VÅRA MEDARBETARE
Ulrica Alvestrand Körling

Jag heter Ulrica Alvestrand Körling och arbetar som advokat i TM & Partners fastighetsgrupp.

Karolina Kjellberg

Jag heter Karolina Kjellberg och arbetar som advokat i TM & Partners techgrupp samt kommersiella avtal.