Tillbaka

ULRICA ALVESTRAND KÖRLING - ADVOKAT, SENIOR BITRÄDANDE JURIST

”Att arbeta med transaktionsjuridik är otroligt spännande och brukar innebära ett periodvis högt tempo med många kluriga frågor att hantera.”

Vem är du och vad gör du på dagarna?

Jag heter Ulrica Alvestrand Körling och arbetar som advokat i TM & Partners fastighetsgrupp. Mina dagar är fyllda med klientmöten, numera främst digitala sådana, och arbete vid skrivbordet. Att arbeta med fastighetstransaktioner innebär ofta att vi hjälper klienterna med transaktioner avseende s.k. paketerade fastighetsaffärer, där aktierna i ett bolag (som äger en fastighet) ska överlåtas. I sådana ärenden är det vårt jobb att bl.a. upprätta och förhandla aktieöverlåtelseavtal, hyresavtal och entreprenadavtal. Transaktionsjuridik är otroligt spännande och utvecklande, det brukar även innebära ett periodvis högt tempo med en hel del kluriga frågor.

Hur kom det sig att du valde just den inriktning du har inom affärsjuridiken?

Tidigt under juristprogrammet i Lund blev jag säker på att jag ville arbeta med affärsjuridik. Jag var dock inte säker på vilket rättsområde inom affärsjuridiken jag särskilt ville fokusera på, de flesta områdena verkade intressanta. Att jag landade i fastighetsjuridiken var mycket av en slump. Jag fascinerades av möjligheten att på ett konkret sätt kunna visualisera klienternas projekt och mål i form av något så tydligt som fastigheter. Affärsjuridiken lockade mig genom att erbjuda en djupare förståelse och inblick i näringslivet. Jag uppskattar möjligheten att få träffa varierande klienter och att på nära håll följa deras intressanta projekt.

Hur kom det sig att du bytte till TM & Partners?

Min karriär började på en annan affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm där jag arbetade med både fastighetsrätt samt bank och finans. Efter några år sökte jag mig vidare till TM & Partners för att få möjlighet att arbeta i en mindre och mer fastighetsfokuserad grupp där jag idag främst arbetar med fastighetstransaktioner och kommersiella hyresfrågor. TM & Partners erbjuder en arbetsplats som rymmer en otrolig juridisk kunskap och erfarenhet, trots att byrån inte är så gammal, eller kanske snarare tack vare det. Byrån sätter stort värde i att vara en framåtblickande och utvecklande arbetsplats med högt i tak. Här bidrar varje kollega på sitt individuella sätt för att vi tillsammans ska nå våra gemensamma mål. För mig är det viktigt att vi som grupp månar om varandra, och att vi samtidigt arbetar för klientens bästa. Att vara pragmatisk och ha viljan att utveckla sig själv är två ledord som jag hela tiden har med mig.

Vad är bäst med TM & Partners?

Jag trivs väldigt bra på TM & Partners, att få vara del av en växande byrå som inte tummar på kvalitén och samtidigt få tid över till familj, vänner och mitt golf- och fotbollsspelande är guld värt. På TM & Partners har det vuxit fram en stark gemenskap och laganda, vilket jag tror har en väldigt positiv inverkan på sättet att arbeta ihop.

Tips till de som är sugna på att börja arbeta med affärsjuridik?

TM & Partners erbjuder både praktik- och sommarnotarieplatser, det är en jättebra möjlighet att få testa på transaktionsjuridiken och affärsjuridiken i stort, men även livet på byrå. Under min studietid valde jag dock att stanna kvar på universitetet om somrarna för att arbeta som amanuens, vilket jag även gjorde under terminerna. Det viktigaste är ditt intresse, tycker du att affärsjuridiken är kul och spännande, då räcker det ganska långt!

MÖT VÅRA MEDARBETARE
Robin Bergqvist

Mitt namn är Robin och jag arbetar som biträdande jurist i bank- och finansgruppen på TM & Partners.

Karolina Kjellberg

Jag heter Karolina Kjellberg och arbetar som advokat i TM & Partners techgrupp samt kommersiella avtal.