Till Aktuellt
Uppdrag | 2024-02-02

Vi har biträtt Europa Capital och NCAP vid försäljningen av en nyrenoverad kontorsfastighet i centrala Stockholm

Vi har biträtt Europa Capital, en brittisk fondförvaltare som sedan starten 1999 har genomfört över 150 transaktioner på totalt mer än 12,5 miljarder euro i 21 europeiska länder, och NCAP, ett specialiserat nordiskt fastighetsinvesterings- och kapitalförvaltningsbolag, i deras försäljning av den nyrenoverade kontorsfastigheten Stockholm Brädstapeln 13, till KPA Pension (en del av Folksam-gruppen).

Försäljningen skedde efter att den senaste kontorsuthyrningen i byggnaden tecknades i december 2023 med Ekonomistyrningsverket (ESV), som tar den totala beläggningen till 95 %. Utöver ESV, har uthyrningar till följande lokalhyresgäster genomförts inom fastigheten de senaste åren: Foodora, Bröd & Salt, SATS, Svevia, Svensk Exportkredit, F&H Group of Scandinavia och Groth & Co.

Europa Capital förvärvade fastigheten i juli 2019, fastigheten var tomställd år 2020 och Europa Capitals renoveringsprogram slutfördes året därpå varefter uthyrningen av lokalhyresgäster påbörjades. Detta inkluderar skapandet av ytterligare 1 409 kvm uthyrningsbar yta.

För mer information om affären, vänligen se följande länkar:
https://europacapital.com/news/europa-secures-95-occupancy-and-sells-newly-refurbished-bradstapeln-13-offices-in-stockholm/

https://www.fastighetsvarlden.se/notiser/folksam-forvarvar-bradstapeln-13-pa-kungsholmen/

https://nyhetsrum.folksam.se/sv/2024/02/02/folksamgruppen-genom-kpa-pension-forvarvar-fastighet-pa-kungsholmen-i-stockholm/

Safa Mahmoudi, ansvarig  delägare på TM & Partners, kommenterade:

Det har varit en ära att få följa med Europa Capital och NCAP på hela den här resan. Vi biträdde Europa och NCAP i samband med förvärvet av fastigheten 2019, och därigenom vid Europa Capitals första förvärv i Sverige. Därefter har vi biträtt Europa Capital och NCAP i samband med hela utvecklingsprojektet med bland annat förhandling och tecknande av samtliga lokaluthyrningar inom fastigheten samt entreprenaden. Att få förtroendet att nu få hjälpa till vid försäljningen av fastigheten visar på ett utmärkt sätt vår bredd och strategi att följa klienten under hela värdekedjan.

Vårt team bestod av: