Till Aktuellt
Uppdrag | 2017-12-22

Törngren Magnell biträdde vid försäljningen av N. Sundin Dockstavarvet och Muskövarvet till SAAB

Törngren Magnell har tillsammans med den finansiella rådgivaren Livingstone Partners biträtt säljarna vid försäljningen av stridsbåtstillverkaren N. Sundin Dockstavarvet AB och reparationsvarvet Muskövarvet AB till försvarskoncernen SAAB. Bolagen bildar en ny affärsenhet inom Saabs affärsområde Kockums med en total omsättning om 250 miljoner kronor. Förvärvet stärker Saab Kockums marina produktportfölj och ökar dess kapacitet för service och underhåll vid Musköbasen.

N. Sundin Dockstavarvet med verksamhet utanför Örnsköldsvik är en högspecialiserad tillverkare av aluminiumbåtar. Bolaget grundades 1905 och har de senaste trettio åren utvecklat och tillverkat avancerade höghastighetsstridsbåtar och patrullbåtar avsedda för såväl försvarssektorn som privat sektor.

Muskövarvet med verksamhet på Muskö i Stockholms södra skärgård utför fullservicereparationer åt framförallt svenska marinen och amfibiekåren, men även åt andra myndigheter. Bolaget grundades 2005 och är idag ett av de främsta reparations- och underhållsvarven på Sveriges östkust. Bolaget är sedan 2007 ett systerbolag till Dockstavarvet.

Törngren Magnells team bestod av Sten Hedbäck (Partner) och Mikael Ahlberg (Associate).